Bożena1968

Bożena1968

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 140]

Kotlety z chleba i grzybów

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Sposób na wykorzystanie czerstwego chleba..

Kotlety z chleba i grzybów Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kotlety z chleba i grzybów

 

  • 1/2 czerstwego chleba
  • 2 szkl.mleka
  • 2 jajka
  • 1 cebula
  • 20 dkg grzybów
  • przyprawa do gyrosa
  • sól,pieprz

 

Sposób przygotowania:

Kotlety z chleba i grzybów
Chleb namoczony w mleku odcisnąć. Cebulę pokrojoną w kostkę i lekko podsmażyć.Grzyby mrożone zalać zimną wodą lekko osoloną i zagotować,a potem odcedzić i ostudzić.Zmielić przez maszynkę.Wszystkie składniki połączyć ze sobą i wymieszać, doprawić. W razie potrzeby dodać trochę bułki tartej. Formować kotlety i obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju.
Kotlety z chleba i grzybów
Uformowane kotlety z masy chlebowo- grzybowej.
Kotlety z chleba i grzybów
Kotlety obtoczone w bułce tartej gotowe do smażenia..