Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Kotlety z grilla

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Podczas pieczenia można kotlety posmarować oliwą lub stopionym masłem.

Kotlety z grilla

Składniki:

Kotlety z grilla

 

  • 4 kotlety wieprzowe
  • zalewa:
  • 100 ml oliwy
  • 50 ml octu
  • 1 ząbek czosnku
  • sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Kotlety z grilla
Kotlety wieprzowe myjemy i osączamy. Sporządzamy zalewę
z oliwy, octu, roztartego ząbka czosnku, pieprzu i soli. Do zalewy wkładamy kotlety i odstawiamy na 2 godziny do lodówki. Po tym czasie kotlety wyjmujemy osączamy i pieczemy na ruszcie z obu stron , aż uzyskają piękną czerwoną barwę. Kotlety można podawać z ziemniakami purée i zieloną sałatą