goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Kotlety z jajeczno-pieczarkowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Takie kotlety można również zrobić z samych jajek (bez pieczarek).

Kotlety z jajeczno-pieczarkowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotlety z jajeczno-pieczarkowe

 

Sposób przygotowania:

Kotlety z jajeczno-pieczarkowe
5 jajek gotujemy na twardo, obieramy, studzimy. Jajka ścieramy na tarce o grubych oczkach. Oczyszczone pieczarki także ścieramy na tarce lub można je pokroić w niewielką kostkę. Szczypiorek siekamy. Łączymy ze sobą składniki, wbijamy jajko, dodajemy przyprawy i z masy formujemy kotleciki (jak mielone). Obtaczamy z bułce tarce i smażymy na rozgrzanym oleju. Podajemy z ziemniaczkami i surówką.
Kotlety z jajeczno-pieczarkowe
Na grubej trace ścieramy jajka ugotowane na twardo
Kotlety z jajeczno-pieczarkowe
Na grubej tarce ścieramy także pieczarki
Kotlety z jajeczno-pieczarkowe
Dodajemy posiekany szczypiorek, doprawiamy do smaku
Kotlety z jajeczno-pieczarkowe
Uformowane kotleciki smażymy na rozgrzanym oleju

Tagi:

tarta