michal1995

michal1995

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 112]

Kotlety z kaszy gryczanej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kotleciki pasują jako przekąska

Kotlety z kaszy gryczanej Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kotlety z kaszy gryczanej

 

 

Sposób przygotowania:

Kotlety z kaszy gryczanej
Kasze opłukać w ciepłej wodzie, odcedzić na sitku. Następnie zagotować 2 szklanki wody, dodając sól i łyżkę oleju. Do gorącej wody wrzucić kasze, zagotować,a następnie zmniejszyć ogień. Gotować aż kasza całkowicie się rozklei. Ugotowaną kasze przestudzić, do przestudzonej kaszy dodać jajko, sól oraz suszony koperek, masę dokładnie wyrobić. Na patelni rozgrzać olej, kotleciki formować w bułce tartej kłaść na rozgrzaną patelnie, smażyć na złoty kolor.
Kotlety z kaszy gryczanej
Kasze przepłukać w wodzie ,wsypać do gorącej wody
Kotlety z kaszy gryczanej
Do kaszy wbić jajko dokładnie wymieszać
Kotlety z kaszy gryczanej
Z gotowej masy formować owalne kotleciki