jagienka

jagienka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 917]

Kotlety z pomidorów

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

kotlety pomidorowe to doskonałe danie na każdą pore dnia

Kotlety z pomidorów

Składniki:

Kotlety z pomidorów

 

  • naturalnego, 1/2 szklanki śmietany kremówki, 2 jajka, 1/3 szklanki tartej bułki, sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Kotlety z pomidorów
Cebulę obrać i drobniutko pokroić. Natkę pietruszki umyć, osuszyć, listki poobrywać i drobniutko posiekać. Jogurt wymieszać ze śmietaną dodać cebulę i natkę, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Pomidory umyć pokroić na plastry 1 cm. opruszyć solą i pieprzem. W jednej miseczce roztrzepać jajka a do drugiej wsypać bułkę tartą. Na patelni rozgrzać tłuszcz. Plastry pomidorów obtaczać w jajku i bułce, po czym smażyć 2 minuty z każdej strony. Kotlety podawać z sosem jogurtowym.