Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Kotlety z udek

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Soczyste i chrupiące kotlety z udek kurczaka, nie jadłam jeszcze tak dobrych. Tak przygotowane mięso rozpływa się w ustach, zrobione według tego przepisu nie ostaną się długo na talerzu.

Kotlety z udek

Składniki:

Kotlety z udek

 

  • 6 udek z kurczaka
  • 3 jajka
  • 3 łyżki skrobi ziemniaczanej
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 łyżki musztardy
  • 1 łyżka przyprawy do kurczaka
  • Olej do smażenia
  • Sól

Sposób przygotowania:

Kotlety z udek

I

Kotlety z udek
przygotowanie udek z kurczaka, myjemy, osuszamy, usuwamy kości, doprawiamy solą i przyprawą do kurczaka.

Mięso myjemy, osuszamy, wyjmujemy kości, zdejmujemy skórę i lekko rozbijamy. Doprawiamy solą oraz przyprawą do kurczaka.

II

Kotlety z udek
przygotowanie ciasta do smażenia udek z kurczaka.

2. Do miski wbijamy jajka, roztrzepujemy trzepaczką, dodajemy skrobię ziemniaczaną, obrany, przeciśnięty przez praskę czosnek, następnie musztardę. Dokładnie mieszamy i zanurzamy w cieście mięso. Pozostawiamy na dwie godziny.

III

Kotlety z udek
smażenie kotletów z udek z kurczaka z

3. Po tym czasie mięso smażymy na rozgrzanym oleju.

IV

4. Kotlety gotowe.
5. Smacznego.