Sposób przygotowania:
Kotlety z kurczaka w panierze z dodatkiem otręb
Piersi z kurczaka kroimy na plastry i rozbijamy. Oprószamy solą i pieprzem.
Jajka rozkłócamy i przyprawiamy.
Bułkę tartą mieszamy z otrębami ( pół na pół).
Plastry obtaczamy w mące, następnie w jajku i na koniec w mieszance otręb i bułki.
Na patelnię wlewamy olej, rozgrzewamy i smażymy kotlety z obu stron na złoto.
Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Smacznego
Jajka rozkłócamy i przyprawiamy.
Bułkę tartą mieszamy z otrębami ( pół na pół).
Plastry obtaczamy w mące, następnie w jajku i na koniec w mieszance otręb i bułki.
Na patelnię wlewamy olej, rozgrzewamy i smażymy kotlety z obu stron na złoto.
Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Smacznego