Sposób przygotowania:
Schab pikantny do pieczywa z szybkowara
Świeży schab, duża porcja opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym. Do miski wsypać przyprawę pikantną do wieprzowiny, przyprawę w płynie, olej rzepakowy, pieprz mielony. Do miski włożyć schab i mocno natrzeć marynatą, schować do lodówki na całą noc.
Do garnka szybkowara włożyć smalec i stopić. Na gorący smalec włożyć schab z marynatą i z każdej strony mocno zrumienić.
Do schabu dodać cebulę, czosnek, ziele angielskie, liść laurowy, wlać wodę, zamknąć szybkowar i po zasyczeniu pary gotować 50 minut.
Wystudzony schab wyjąć z szybkowara i kroić na cienkie plastry, wywar ze schabu wykorzystałam do kapusty duszonej z papryką.
Do garnka szybkowara włożyć smalec i stopić. Na gorący smalec włożyć schab z marynatą i z każdej strony mocno zrumienić.
Do schabu dodać cebulę, czosnek, ziele angielskie, liść laurowy, wlać wodę, zamknąć szybkowar i po zasyczeniu pary gotować 50 minut.
Wystudzony schab wyjąć z szybkowara i kroić na cienkie plastry, wywar ze schabu wykorzystałam do kapusty duszonej z papryką.
mocsłodkości
lukrowanepierniczki