kaja

kaja

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 162]

Krab gotowany

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Nie da się zepsuć tego dania, wytworne , eleganckie i proste zarazem, z lekkim posmakiem Uzo.

Krab gotowany

Składniki:

Krab gotowany

 

  • 2 krab o wadze min 300 g
  • Pęczek koperku
  • kieliszek uzo

Sposób przygotowania:

Krab gotowany
Kraby żywe wkładamy na 30 min do zamrażarki, aby usnęły. Zagotowujemy wodę porządny gar, tak aby wrzątek zakrył całe kraby. Do mocno wrzącej wrzucamy kraby, dodajemy koper i Uzo i trzymamy na sporym gazie do czasu aż zczerwienieją. Wyciągamy na talerz i czekamy aż przestygnie a następnie......kieliszek wina i zabawa z wyciąganiem mięsa ze szczypiec -:)) Przepis wydaję sie trochę drastyczny więc można się zaopatrzyć w gotowe już kraby i wrzucić je jedynie do koprowo-anyżkowego wywaru na kilka minut.