marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Kręciołki z parówką i boczkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Potrawy z grilla są pyszne,ale zawsze trzeba dodać do nich coś zdrowego,np.sałatki ryżowe lub ze świeżych jarzyn.

Kręciołki z parówką i boczkiem

Składniki:

Kręciołki z parówką i boczkiem

 

  • 4 średnie parówki"Jedynki".
  • 200 g.boczku wędzonego,
  • 4 długie patyczki lub szpikulce do grilla,
  • tacki aluminiowe,
  • łyżka oleju,
  • przyprawa do grilla"Kamis,
  • sos barbecue lub Tysiąca Wysp.

Sposób przygotowania:

Kręciołki z parówką i boczkiem
Parówki rozpakować i nadziewać na długie patyczki lub szpikulce i owinąć każdą z nich paskami z wędzonego boczku i spiąć na końcu drewnianymi wykałaczkami, by się nie odwijały. Posypać kręciołki przyprawą do grilla i ułożyć na tackach w przypadku grilla pod gołym niebem. Można także grillować w piekarniku na blasze, aby tłuszcz nie skapywał. Rozpalić grill lub nagrzać piekarnik 15 min. wcześniej i wstawić blachę z zawartością na 15-20 min. Po upieczeniu zdejmować szczypcami kręciołki, zdjąć wykałaczki i spożywać z sosami i sałatką.