ewelinuśka

ewelinuśka

Szef Kuchni
[Przepisów: 90]

Krem ananasowy z jeżynami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Przygotowanie: 15 minut. Miksowanie: 2 minuty.

Krem ananasowy z jeżynami

Składniki:

Krem ananasowy z jeżynami

 

  • serek mascarpone (25dag); 1/2 szklanki śmietanki kremówki; 3-4 łyżki płatków migdałowych; 50 dag jeżyn.

Sposób przygotowania:

Krem ananasowy z jeżynami
1) Ananasy z puszki zmiksuj razem z zalewą. Mus wymieszaj z serkiem mascarpone.
2) Śmietankę ubij na sztywno. Dodaj do kremu. Płatki migdałowe upraż na złoto na patelni bez tłuszczu. Ostudź.
3) W 6 pucharkach deserowych układaj warstwami jeżyny i krem, przesypując je płatkami migdałowymi. Deser podawaj zaraz po przygotowaniu.