lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Krem budyniowy 2

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Znakomity krem budyniowy o smaku czekoladowym.

Krem budyniowy 2

Składniki:

Krem budyniowy 2

 

  • 1 opakowanie budyniu czekoladowego
  • 300 ml mleka
  • 1/2 szklanki cukru pudru
  • szklanka kremówki
  • 10 dag wiórek kokosowych
  • 10 dag startej czekolady

Sposób przygotowania:

Krem budyniowy 2
Proszek budyniu czekoladowego zmieszaj z paroma łyżkami mleka,pozostałą część mleka zagotuj z cukrem pudrem. Do gotującego się mleka wlej rozmieszany proszek budyniowy i gotuj mieszając aż do zgęstnienia się masy. Kremówkę ubij, dodaj do niej wiórka kokosowe i startą czekoladę, Całkowicie chłodny budyń połącz z kremówka. Krem nadaje się do smarowania ciast i ciasteczek.

Tagi:

czekolada