agata1722

agata1722

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 518]

krem do ciast pomarańczowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

krem do ciast pomarańczowy

krem do ciast pomarańczowy

Składniki:

krem do ciast pomarańczowy

 

  • 10dkg masła roślinnego
  • 10 dkg cukru
  • 0,5 paczki cukru waniliowego
  • 2 żółtka
  • 1 pomarańcza

 

Sposób przygotowania:

krem do ciast pomarańczowy
Krem: ubijanie żółtek powinno odbywać się na parze (naczynie, w którym je ubijamy ustawić je na mniejszym garnku z gotującą się wodą). Żółtka ubijać z cukrem pudrem. Gdy będą dostateczne gęste zdjąć z pary i dalej ubijać trzepaczką aż do ostygnięcia. Wyrobić masło aż stanie się miękkie, połączyć z masą, dodać cukier waniliowy z otartą skórką i sok z pomarańczy. Wszystko ubijać tak długo aż masa połączy się dokładnie.