Sposób przygotowania:
Krem do ciast waniliowy
W szklance mleka, rozrobić proszek budyniowy o smaku waniliowym.
Do rondla wlać odrobinę wody, zagotować.
Dodać resztę mleka z cukrem, zagotować.
Na gotujące się mleko, wlać rozrobiony budyń, gotować na wolnym ogniu, ciągle mieszając do zgęstnienia budyniu.
Budyń zestawić z ognia, ostudzić.
masło utrzeć na jednolitą masę, dodawać po łyżce budyniu nie przerywając ucierania, aż masa będzie pulchna i jednolita.
Do rondla wlać odrobinę wody, zagotować.
Dodać resztę mleka z cukrem, zagotować.
Na gotujące się mleko, wlać rozrobiony budyń, gotować na wolnym ogniu, ciągle mieszając do zgęstnienia budyniu.
Budyń zestawić z ognia, ostudzić.
masło utrzeć na jednolitą masę, dodawać po łyżce budyniu nie przerywając ucierania, aż masa będzie pulchna i jednolita.