Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Krem do ciast waniliowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Bardzo dobry krem, do przełożenia ciast

Krem do ciast waniliowy

Składniki:

Krem do ciast waniliowy

 

  • 25 dkg masło
  • 1/2 l mleko
  • 3 łyżki cukier
  • 1 opak budyń waniliowy

Sposób przygotowania:

Krem do ciast waniliowy
W szklance mleka, rozrobić proszek budyniowy o smaku waniliowym.
Do rondla wlać odrobinę wody, zagotować.
Dodać resztę mleka z cukrem, zagotować.
Na gotujące się mleko, wlać rozrobiony budyń, gotować na wolnym ogniu, ciągle mieszając do zgęstnienia budyniu.
Budyń zestawić z ognia, ostudzić.
masło utrzeć na jednolitą masę, dodawać po łyżce budyniu nie przerywając ucierania, aż masa będzie pulchna i jednolita.