kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1431]

Krem jogurtowo - kokosowy do naleśników

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na pyszny krem do naleśników. Przygotowany z jogurtu, serka waniliowego i wiórków kokosowych. Dla smaku dodałam pastę waniliową. Polecam.

Krem jogurtowo - kokosowy do naleśników Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Krem jogurtowo - kokosowy do naleśników

 

  • 220 g jogurtu śmietankowego
  • 140 g serka homogenizowanego waniliowego
  • 8 łyżek wiórków kokosowych
  • 1 duży cukier waniliowy
  • 1 łyżeczka pasty waniliowej
  • 1 łyżka cukru pudru

Sposób przygotowania:

Krem jogurtowo - kokosowy do naleśników
Do miseczki przekładamy jogurt śmietankowy oraz serek homogenizowany waniliowy.

Następnie wsypujemy cukier waniliowy, cukier puder i wiórki kokosowe.

Dodajemy pastę waniliową i mieszamy do połączenia.

Odstawiamy na około 30 minut do lodówki aby krem lekko zgęstniał.

Gotowy krem podajemy do naleśników. 


Krem jogurtowo - kokosowy do naleśników
Do miski przekładamy serek, jogurt, pastę i cukier waniliowy.
Krem jogurtowo - kokosowy do naleśników
Posypujemy cukier puder i wiórki kokosowe, mieszamy.