Sposób przygotowania:
Kokosowe curry z kurczakiem
Klopsiki:
Mięso mielone wyrabiamy razem z wiórkami kokosowymi, panko/bułką tartą, jajkami i przyprawami: tymiankiem, kuminem, solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem. Formujemy niewielkie klopsiki na jeden kęs. Smażymy na złoto na rozgrzanym oleju. Zdejmujemy na talerz.
Sos:
Na patelni po smażeniu klopsików podgrzewamy mleczko kokosowe. Mąkę ziemniaczaną mieszamy z niewielką ilością wody i dodajemy na patelnię. Wkładamy z powrotem klopsiki i doprawiamy do smaku solą, świeżo mielonym czarnym pieprzem, kurkumą, curry, pieprzem cayenne i szczyptą cynamonu.
Gotujmy na małym ogniu 5-7 minut.
Serwujemy gorące z dodatkiem brązowego ryżu i natki pietruszki/kolendry.
Mięso mielone wyrabiamy razem z wiórkami kokosowymi, panko/bułką tartą, jajkami i przyprawami: tymiankiem, kuminem, solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem. Formujemy niewielkie klopsiki na jeden kęs. Smażymy na złoto na rozgrzanym oleju. Zdejmujemy na talerz.
Sos:
Na patelni po smażeniu klopsików podgrzewamy mleczko kokosowe. Mąkę ziemniaczaną mieszamy z niewielką ilością wody i dodajemy na patelnię. Wkładamy z powrotem klopsiki i doprawiamy do smaku solą, świeżo mielonym czarnym pieprzem, kurkumą, curry, pieprzem cayenne i szczyptą cynamonu.
Gotujmy na małym ogniu 5-7 minut.
Serwujemy gorące z dodatkiem brązowego ryżu i natki pietruszki/kolendry.
ciasteczka
biedroneczki
Czekoladka 2
lukrowanepierniczki