Sposób przygotowania:
Placuszki ryżowo-twarogowe
Ryż ugotować w osolonym wrzątku wg czasu na opakowaniu.
Twaróg rozgniatamy widelcem i mieszamy z ugotowanym ryżem, jajkami, mąką, posiekaną natką pietruszki. Doprawiamy do smaku sola i świeżo mielonym czarnym pieprzem. Ciasto nakładamy łyżką porcjami na rozgrzaną patelnię. Smażymy na oleju słonecznikowym na złoto z obu stron.
Podajemy na ciepło z gulaszem/leczo lub dipem z ogórkiem i rzodkiewką.
Twaróg rozgniatamy widelcem i mieszamy z ugotowanym ryżem, jajkami, mąką, posiekaną natką pietruszki. Doprawiamy do smaku sola i świeżo mielonym czarnym pieprzem. Ciasto nakładamy łyżką porcjami na rozgrzaną patelnię. Smażymy na oleju słonecznikowym na złoto z obu stron.
Podajemy na ciepło z gulaszem/leczo lub dipem z ogórkiem i rzodkiewką.
zbysiowa
mocsłodkości
lukrowanepierniczki
Czekoladka 2