Sposób przygotowania:
Tarta z wiśniami i kokosowym kremem
Z mąki, cukru, masła i żółtek zagniatamy ciasto. Chłodzimy około dwóch godzin. Formę do tarty smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą. Ciasto wałkujemy na wielkość formy. Obciążamy grochem. Pieczemy 15 minut w 180 stopniach. Zdejmujemy obciążenie. Pieczemy jeszcze 15 minut. Studzimy.
Aby powstała śmietanka kokosowa potrzebujemy dzień wcześniej włożyć mleczko kokosowe do lodówki na całą noc. Serek mascarpone ucieramy z cukrem. Dodajemy śmietankę kokosową. Miksujemy. Dodajemy śmietanfixy.
Na wystudzonym cieście smaruje dżem wiśniowy. Następnie smaruje krem.
Owoce myjemy. Mrożone wiśnie rozmrażamy. Galaretkę rozpuszczam w 500 ml wrzącej wody. Studzę. Zimną galaretkę umieszczam w lodówce, aby stężała.
Aby powstała śmietanka kokosowa potrzebujemy dzień wcześniej włożyć mleczko kokosowe do lodówki na całą noc. Serek mascarpone ucieramy z cukrem. Dodajemy śmietankę kokosową. Miksujemy. Dodajemy śmietanfixy.
Na wystudzonym cieście smaruje dżem wiśniowy. Następnie smaruje krem.
Owoce myjemy. Mrożone wiśnie rozmrażamy. Galaretkę rozpuszczam w 500 ml wrzącej wody. Studzę. Zimną galaretkę umieszczam w lodówce, aby stężała.
Owoce umieszczam na kremie. Zalewam galaretką. Chłodzę trzy godziny.
SylaUla