Sposób przygotowania:
Placki na jogurcie naturalnym
Do miski wkładamy jogurt naturalny, dodajemy mąkę, 1 jajko oraz proszek do pieczenia. Wszystko dokładnie miksujemy na gładka masę.
Na patelni rozgrzewamy olej. Placuszki smażymy z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu można odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
Podajemy same lub z ulubiona konfitura.
Na patelni rozgrzewamy olej. Placuszki smażymy z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu można odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
Podajemy same lub z ulubiona konfitura.
![Placki na jogurcie naturalnym Placki na jogurcie naturalnym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/placki-na-jogurcie-naturalnym-559274.jpg)
![Placki na jogurcie naturalnym Placki na jogurcie naturalnym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/placki-na-jogurcie-naturalnym-559275.jpg)