lemieszek1@wp.pl

lemieszek1@wp.pl

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 163]

Placki na jogurcie naturalnym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Takie placki idealnie nadają się na śniadanie. Można je jeść same albo z ulubiona konfitura lub cukrem.

Placki na jogurcie naturalnym Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Placki na jogurcie naturalnym

 

  • 1 duży gęsty jogurt naturalny
  • 3 łyżki mąki
  • 1 jajko
  • Pół łyżeczki proszku do pieczenia
  • Olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Placki na jogurcie naturalnym
Do miski wkładamy jogurt naturalny, dodajemy mąkę, 1 jajko oraz proszek do pieczenia. Wszystko dokładnie miksujemy na gładka masę.

Na patelni rozgrzewamy olej. Placuszki smażymy z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu można odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.

Podajemy same lub z ulubiona konfitura.
Placki na jogurcie naturalnym
Placuszki smażymy z obu stron na rumiano.
Placki na jogurcie naturalnym
Wszystkie składniki miksujemy na gładka masę