Di bloguje

Di bloguje

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1440]

Krem z bitej śmietany i jogurtu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Idealna propozycja na krem do przełożenia ciast, jak również stanowiąca samodzielny deser. Smakuje pysznie.

Krem z bitej śmietany i jogurtu

Składniki:

Krem z bitej śmietany i jogurtu

  • 250 ml śmietanki 36%
  • 150 ml jogurtu truskawkowego
  • 2-3 łyżki cukru pudru
  • odrobina soku z cytryny

Sposób przygotowania:

Krem z bitej śmietany i jogurtu
Schłodzoną śmietanę z dodatkiem cukru ubić na sztywno. Powoli (miksując) wlać jogurt (można zamienić na inny smak). Na samym końcu krem połączyć z sokiem z cytryny.

Całość schłodzić w lodówce.

Moja masa wyszła sztywna, gdyż zależy to od gęstości jogurtu. Jeśli jest z tym problem - można dodać zagęstnik do śmietany typu śmietan-fix.