mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Łabędzie ptysiowe z bitą śmietaną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Lekkie, delikatne łabędzie wypełnione pysznym śmietanowym kremem z bitej śmietany

Łabędzie ptysiowe z bitą śmietaną Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Łabędzie ptysiowe z bitą śmietaną

 

 

  • Dodatkowo:

 

  • bita śmietana (może być w sprayu)
  • cukier puder

 

Sposób przygotowania:

Łabędzie ptysiowe z bitą śmietaną
Masło rozpuścić w garnku, dolać wodę, doprowadzić do wrzenia. Wsypać mąkę i chwilę ucierać do powstania gęstej masy. Po lekkim przestudzeniu wbijać jajka, proszek do pieczenia i miksować. Ciasto nałożyć do szprycy, wycisnąć na blachę 10 okrągłych porcji. Wąską końcówką szprycy uformować szyjki długości 6 cm. Korpusy piec 18-20 minut, szyjki 10-12 minut w 200*C. Następnie korpusy przepołowić, górne połowy przekroić jeszcze raz w poprzek na pół - tak powstaną skrzydełka łabędzia. Śmietanę ubić z cukrem. Każde ciastko wypełnić bitą śmietaną, wetknąć szyję i skrzydełka, oprószyć cukrem pudrem.
Łabędzie ptysiowe z bitą śmietaną
Łabędzie ptysiowe z bitą śmietaną
Łabędzie ptysiowe z bitą śmietaną
Łabędzie ptysiowe z bitą śmietaną
Łabędzie ptysiowe z bitą śmietaną
Łabędzie ptysiowe z bitą śmietaną
Łabędzie ptysiowe z bitą śmietaną
Łabędzie ptysiowe z bitą śmietaną

Tagi:

jajko jajka