misia13

misia13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 795]

Krem z czarnych jagód

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Płatki migdałowe uprażyć bez tłuszczu na patelni z grubym dnem i przed podaniem posypać nimi krem....

Krem z czarnych jagód

Składniki:

Krem z czarnych jagód

 

  • czarne jagody 300 g
  • twarożek 200 g
  • likier migdałowy 2 lyzeczki
  • miód płynny 1 lyżka
  • śmietanka 50 g
  • płatki migdałowe 4 łyzki

Sposób przygotowania:

Krem z czarnych jagód
Jagody przebrać, umyć i osuszyć.
Twarożek wymieszać na jednolitą masę z likierem i miodem. Śmietanę ubić na sztywno i ostrożnie połączyć z masą.
Dodać jagody i rozłożyć do miseczek.
Płatki migdałowe uprażyć bez tłuszczu na patelni z grubym dnem i przed podaniem posypać nimi krem.