Sposób przygotowania:
Krem z warzyw z paluchem drobiowym.
Obrane warzywa, imbir, czosnek kroimy w plasterki po czym zalewamy bulionem. Gotujemy około 10minut z dodatkiem szczypty soli. Gdy warzywa będą miękkie wyjmujemy kilka plasterków marchewki do dekoracji, a do pozostałe miksujemy w bulionie na krem. W czasie, gdy warzywa się gotują czyścimy mięso z błon, kroimy je w paseczki, solimy i pieprzymy do smaku. Z rozkłóconego jaja, wina i mąki miksujemy ciasto o konsystencji gęstej śmietany. Mięso oprószamy mąką, zanurzamy w cieście i smażymy w gorącym tłuszczu na złoty kolor. Przed odwróceniem paluszków na drugą stronę posypujemy je ziarnem słonecznika lub dyni. Podajemy gorącą zupę w miseczkach, udekorowaną serduszkami z marchewki i listkami pietruszki z dodatkiem paluchów drobiowych. Dzięki mięsnemu dodatkowi możesz traktować to danie jako pełny posiłek.