jagoda.jagoda

jagoda.jagoda

Starszy Kucharz
[Przepisów: 41]

Krem''Dyplomatów''

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

pyszny krem polecam go wypróbować

Krem''Dyplomatów''

Składniki:

Krem''Dyplomatów''

 

  • 12,5 dkg dobrze odciśniętego twarogu
  • 1/8 l śmietany
  • 2-3 łyżki cukru
  • 5 dkg rodzynków
  • 6 podłużnych biszkoptów
  • 1 kieliszek rumu lub likieru

Sposób przygotowania:

Krem''Dyplomatów''
Małe salaterki wyłożyć biszkoptami,uprzednio obficie skropionym rumem lub likierem.Twaróg przetrzeć przez sito,utrzeć na pianę ze śmietaną i cukrem,dodać rodzynki i wyłożyć na biszkopty.Wstawić na przynajmniej 1 godzinę do lodówki.

Tagi:

biszkopt