marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Kremowe pesto.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Orzeszki uprażyć na patelni bez tłuszczu,przełożyć,ostudzić.Serek, pesto,tarty parmezan i ostrą przyprawę wymieszać,dodać orzeszki.Podawać.

Kremowe pesto.

Składniki:

Kremowe pesto.

 

  • 200 g.serka mascarpone lub twarogu,
  • 100 g.zielonego pesto,
  • łyżka startego parmezanu,
  • łyżka orzeszków piniowych,
  • łyżeczka sambal oelek.

Sposób przygotowania:

Kremowe pesto.
Orzeszki piniowe uprażyć na patelni bez tłuszczu,przełożyć na talerz
i wystudzić.Mascarpone lub twarożek uprzednio zmielony zmieszać
z zielonym pesto i sambal oelek na gładką masę,dodać parmezan i orzeszki.Wym-
-ieszać i przełożyć do dużego naczynia z przykryciem.Podawać
na zimno.

Tagi:

pesto