Sposób przygotowania:
Kremówka na francuskim cieście 3
Dwie szklanki mąki wsypujemy na stolnicę. Do niej dołączamy margarynę- z tym, że kroimy na mniejsze kawałki. Wbijamy do składników jedno jajo , i dodajemy zimną wodę. Teraz wszystkie składniki siekamy nożem. Jeżeli zaczną się połączać zaczynamy zagniatać rękoma. Schładzamy ciasto przez ok 2-3 godziny. Schłodzone ciasto dzielimy na dwie części. Dwie jednakowe blachy obkładamy papierem do pieczenia. Ciasto rozwałkowujemy na cienkie placki i przekładamy do blaszek. W nagrzanym do 180 stopni piekarniku pieczemy ok 20 minut. Krem karpatkowy robimy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na upieczony placek wykładamy naszą masę karpatkową, przykrywamy drugim plackiem - delikatnie przyciskając. Ostygniętą napoleonkę posypujemy cukrem pudrem.