agnieszkalider

agnieszkalider

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 786]

Kremowo- chrzanowy sos na zimno

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Sos kremowo- chrzanowy idealny do mięs

Kremowo- chrzanowy  sos na zimno

Składniki:

Kremowo- chrzanowy sos na zimno

 

  • chrzan kawałek duży 1 szt
  • jogurt grecki 3 łyżki
  • majonez 3 łyżki
  • sól 1 szczypta
  • pieprz 1 szczypta

Sposób przygotowania:

Kremowo- chrzanowy sos na zimno
W pierwszej kolejności należy przygotować niezbędne składniki na sos. Następnie chrzan dokładnie wyszorować pod bieżącą woda, osuszyć, obrać, usunąć zdrewniałe i niejadalne części, a następnie zetrzeć na tarce o najmniejszych otworach chrzan, w kubku wymieszać ze sobą jogurt grecki, dodać majonez, sól, pieprz, dokładnie wymieszać, a następnie połączyć składniki z chrzanem, schłodzić sos przed podaniem i podawać jako dodatek do dań mięsnych.