Krewetki z sosem wiśniowym na rukoli

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Naprawdę pyszne połączenie krewetki z wiśniami

Krewetki z sosem wiśniowym na rukoli

Składniki:

Krewetki z sosem wiśniowym na rukoli

 

  • na 2-3 porcje
  • 1/2 opakowania rukoli (dwie duże garście)
  • 200 g wiśni
  • 1 opakowanie mrożonych krewetek w sosie czosnkowym (z Biedronki) lub we własnej czosnkowej marynacie
  • Sos:
  • 3 łyżki oliwy
  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • 1 łyżeczka sosu ostrygowego
  • 1 łyżeczka sosu sojowego
  • sól i pieprz do smaku

 

Sposób przygotowania:

Krewetki z sosem wiśniowym na rukoli
Przygotować sos. Połowę wiśni odpestkować, rozgnieść i wymieszać z sosem. Rukolę wyłożyć na talerze, polać sosem. Krewetki upiec wg przepisu na opakowaniu (8 minut w piekarniku na 200 stopni lub 180 z termoobiegiem), upieczone krewetki wyłożyć na wierzch rukoli i polać sosem, który się zrobił z krewetek, udekorować resztą wydrylowanych wiśni.