Sposób przygotowania:
Małże w białym winie na czarnym spaghetti
Małże opłukać pod bieżącą wodą. Makaron ugotować al dente. Czosnek i imbir, obrać i posiekać w drobną kostkę. Suszone pomidory pokroić w paseczki. Cebulę obrać i wraz z cukinią pokroić w półplasterki.
W woku rozgrzać 2 łyżki oliwy, dodać czosnek, imbir i cebulę. Zeszklić. Następnie dodać pomidory i cukinię, doprawić pieprzem i curry. Przesmażyć razem około 5 minut. Do warzyw dodać wino i masło, doprowadzić do wrzenia i wrzucić małże. Przykryć pokrywką i gotować 5 minut, aż otworzą się małże od czasu do czasu potrząsając wokiem.
Na koniec dodać poszatkowaną kolendrę. Wymieszać. Wyłożyć na czarne spaghetti skropić cytryną i odrobiną oliwy.
W woku rozgrzać 2 łyżki oliwy, dodać czosnek, imbir i cebulę. Zeszklić. Następnie dodać pomidory i cukinię, doprawić pieprzem i curry. Przesmażyć razem około 5 minut. Do warzyw dodać wino i masło, doprowadzić do wrzenia i wrzucić małże. Przykryć pokrywką i gotować 5 minut, aż otworzą się małże od czasu do czasu potrząsając wokiem.
Na koniec dodać poszatkowaną kolendrę. Wymieszać. Wyłożyć na czarne spaghetti skropić cytryną i odrobiną oliwy.
Magdalena88
niezły kąsek