Sposób przygotowania:
Staropolska zupa rakowa
Ze sparzonych raków oderwij ogony i wyjmij z nich szyjki, zaś z głów wypłucz pod bieżącą wodą wnętrzności. Uzyskane w ten sposób pancerze rozgnieć w moździerzu i podsmaż na klarowanym maśle, a kiedy puszczą kolor zalej je rosołem i gotuj przez 15 min.
Na patelni rozpuść masło i zeszklij na nim drobno posiekaną szalotkę, po chwili dodaj szyjki rakowe. Kiedy z patelni odparuje cały płyn dodaj mąkę, tak powstałą zasmażkę przełóż do odcedzonego wywaru i zagotuj wraz ze śmietanką.
Zupę dopraw solą, pieprzem i koperkiem.
Na patelni rozpuść masło i zeszklij na nim drobno posiekaną szalotkę, po chwili dodaj szyjki rakowe. Kiedy z patelni odparuje cały płyn dodaj mąkę, tak powstałą zasmażkę przełóż do odcedzonego wywaru i zagotuj wraz ze śmietanką.
Zupę dopraw solą, pieprzem i koperkiem.
Magdalena88
niezły kąsek
biedroneczki
skuter5
Czekoladka 2