Sposób przygotowania:
Krewetki z szynką parmeńską
Rozmrożone i przepłukane krewetki obsmażamy po około 5 minut z każdej strony, na rozgrzanym oleju kokosowym.
Czosnek i pietruszkę siekamy drobno i dodajemy do naszych krewetek.
Smażymy na małym ogniu kolejne 5 minut
Po tym czasie naszą zawartość patelni przekładamy na talerz i na tej samej patelni podsmażamy pokrojoną w cienkie plastry szynkę parmeńską. Musi być chrupiąca. Wwtedy dodajemy z powrotem nasze krewetki, chwilkę razem wszystko mieszamy, podgrzewamy i już!
Doprawiamy odrobinę do smaku - wystarczy sól i pieprz ziołowy.
Idealnie smakuje z grzankami
Czosnek i pietruszkę siekamy drobno i dodajemy do naszych krewetek.
Smażymy na małym ogniu kolejne 5 minut
Po tym czasie naszą zawartość patelni przekładamy na talerz i na tej samej patelni podsmażamy pokrojoną w cienkie plastry szynkę parmeńską. Musi być chrupiąca. Wwtedy dodajemy z powrotem nasze krewetki, chwilkę razem wszystko mieszamy, podgrzewamy i już!
Doprawiamy odrobinę do smaku - wystarczy sól i pieprz ziołowy.
Idealnie smakuje z grzankami