Sposób przygotowania:
Pieczeń indycza z prażonym jabłkiem
1. Do mielonego mięsa dodajemy jajka, przyprawę do pasztetu, i suszony szczypiorek. Masę dokładnie mieszamy. Dolewamy rosół, doprawiamy solą i pieprzem . Odstawiamy na 30 minut.
2. Jabłko obieramy ze skórki, kroimy w kostkę. Miód rozpuszczamy na patelni. Na nim prażymy jabłko razem z poszatkowaną bazylią. Powinno być szkliste.
3. Połowę masy mięsnej przekładamy do aluminiowej foremki. Nakładamy warstwę prażonych jabłek i resztę mięsa. Wyrównujemy i pieczemy około 45 minut w 180 stopniach.
4. Gotowa pieczeń zostawiamy w foremce aż wystygnie. Następnie wstawiamy do lodówki. Powinna dobrze stężeć.
2. Jabłko obieramy ze skórki, kroimy w kostkę. Miód rozpuszczamy na patelni. Na nim prażymy jabłko razem z poszatkowaną bazylią. Powinno być szkliste.
3. Połowę masy mięsnej przekładamy do aluminiowej foremki. Nakładamy warstwę prażonych jabłek i resztę mięsa. Wyrównujemy i pieczemy około 45 minut w 180 stopniach.
4. Gotowa pieczeń zostawiamy w foremce aż wystygnie. Następnie wstawiamy do lodówki. Powinna dobrze stężeć.
robaczek
lukrowanepierniczki
skuter5