patunia87

patunia87

Złoty Ekspert
[Przepisów: 803]

Krewetki z czosnkiem i pietruszką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Znakomite i wyraziste krewetki na niebanalną kolację. Krewetki przygotowałam na maśle z dodatkiem pietruszki, czosnku i chilli.

Krewetki z czosnkiem i pietruszką

Składniki:

Krewetki z czosnkiem i pietruszką

 

  • 200 g ugotowanych i obranych krewetek
  • Sok z wyciśniętej 1 limonki
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 czerwpna chilli
  • 2 łyżki masła
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 1/2 łyżeczki pieprzu
  • szczypta soli
  • 1/2 łyżki czosnku
  • 1/2 łyżeczki papryki czerwonej ostrej-chilli

Sposób przygotowania:

Krewetki z czosnkiem i pietruszką
Na patelni roztapiam masło. Trzy ząbki czosnku drobno siekam. Pietruszkę również grobno siekam.

Chili kroję na drobno.

Na roztopione masło dodaję czosnek a następnie dokładnie mieszam. Wrzucam krewetki. Krewetki kupiłam już ugotowane o obrane. Mieszam i smażę max po 2 min z każdej strony tak by krewetki byly zlotawe. Dodaję chilli i pietruszkę oraz sok z limonki oraz przyprawy. Mieszam jeszcze przez ok minuty. Wykładam do miseczki. Podaję z bagietką.