Sposób przygotowania:
Krewetki w parmezanowych koszyczkach
Koszyczki parmezanowe:
Ser ucieramy na tarce o najmniejszych oczkach. Rozgrzewamy patelnię i wykładamy na nią ser, tworząc kółka ( jak na placki ). Trzymamy do momentu, aż ser się rozpuści i odstawiamy z gazu. Kiedy ser lekko przestygnie ( ale nie stwardnieje ) delikatnie szpatułką przenosimy kółeczko serowe na szklankę. Zostawiamy tak do całkowitego wystudzenia.
Krewetki:
Na patelni rozpuszczamy masło i wrzucamy czosnek przeciśnięty przez praskę. Dodajemy świeże, oczyszczone ( bez pancerzy ) krewetki i smażymy około 5-10 minut. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotowe krewetki posypujemy natką pietruszki
Krewetki podajemy w koszyczkach z parmezanu.
Ser ucieramy na tarce o najmniejszych oczkach. Rozgrzewamy patelnię i wykładamy na nią ser, tworząc kółka ( jak na placki ). Trzymamy do momentu, aż ser się rozpuści i odstawiamy z gazu. Kiedy ser lekko przestygnie ( ale nie stwardnieje ) delikatnie szpatułką przenosimy kółeczko serowe na szklankę. Zostawiamy tak do całkowitego wystudzenia.
Krewetki:
Na patelni rozpuszczamy masło i wrzucamy czosnek przeciśnięty przez praskę. Dodajemy świeże, oczyszczone ( bez pancerzy ) krewetki i smażymy około 5-10 minut. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotowe krewetki posypujemy natką pietruszki
Krewetki podajemy w koszyczkach z parmezanu.
SylaUla
superbaba4
dziękuję :)
mocsłodkości
Czekoladka 2