Sposób przygotowania:
Argentyńskie krewetki na ostro i słodkie marchwki
Zaczynamy od umycia krewetek i dokładnego osuszenia na papierowych ręczniczkach. Następnie przekładamy do miseczki i skrapiamy sokiem z limonki. Teraz sałatka. Pomidory i awokado kroimy w kostkę, siekamy obraną limonkę i szczypiorek . Wszystko przekładamy do miseczki, doprawiamy solą i pieprzem, dolewamy oliwę i mieszamy. Sałatka gotowa, przechodzimy do krewetek. Na patelni podgrzewamy masło. W tym czasie siekamy drobno papryczki oraz czosnek. Składniki wrzucamy na masło. Po chwili dolewamy wino i zmniejszamy ogień. Zostawiamy na małym ogniu na kilka minut, od czasu do czasu mieszając, aby masło przesiąknęło smakiem, a woda z wina odparowała. Teraz czas na marchewki. Rozgrzewamy drugą patelnię z masłem klarowanym i octem. Na rozgrzany tłuszcz wrzucamy marchewki i smażymy na średnim ogniu, aż do zarumienienia. Zanim to nastąpi wrzućmy krewetki na patelnie z czosnkiem i papryczkami. Krewetki smażymy do momentu, w którym wszystkie się zwiną, a pancerzyki nabiorą czerwonawej barwy. W międzyczasie zarumieniły się marchewki, więc teraz czas na doprawienie solą i pieprzem oraz polanie ich miodem. Teraz czekamy już tylko, aż dojdą krewetki, a miód idealnie okryje marchewki. Na talerz nakładamy sałatkę, marcheweczki oraz krewetki i udajemy się w podróż do Argentyny.