aginaa

aginaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1085]

krewetkowe avocado

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszne krewetki polane sosem avocado

krewetkowe avocado

Składniki:

krewetkowe avocado

 

  • 300 g krewetek królewskich,
  • 2 avocado,
  • 10 ml soku z cytryny,
  • 2 łyżeczki pasty wassabi,
  • 4 łyżeczki sosu sojowego

Sposób przygotowania:

krewetkowe avocado
Krewetki myjemy, wycinamy jelitka (takie ciemno fioletowe żyłki). Oczyszczone krewetki gotujemy około 2-3 minuty. Avocado obieramy skówki, wydrążamy pestkę, kroimy w drobną kostkę i mieszamy z krewetkami pokrojonymi także drobno. Avocado skraplamy sokiem z cytryny. Przygotowujemy osobno sos z pasty i sosu sojowego. Polewamy nimi krewetki i avocado.

Tagi:

sosy krewetki