BSz

BSz

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 225]

Krokant z orzechów włoskich

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Krokant -to orzechowa posypka do ciasta .Drobna , chrupiąca , słodka .

Krokant z orzechów włoskich Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Krokant z orzechów włoskich

 

Sposób przygotowania:

Krokant z orzechów włoskich
Obrane z łupinek orzechy należy bardzo drobniutko posiekać . Rozgrzewamy patelnię , wsypujemy posiekane orzechy , chwilę prażymy na sucho . Do orzechów dodajemy cukier , mieszamy z orzechami do jego rozpuszczenia . potem dodajemy jeszcze miód , chwilę smażymy na bardzo malym ogniu , aż całość się skarmelizuje . Zdejmujemy patelnię z ognia , przesypujemy krokant do miseczki , odstawiamy do ostudzenia . Po ostudzeniu , rozdrabniamy palcami .
Krokant z orzechów włoskich
Obrane ze skorupek orzechy włoskie drobniutko siekamy .
Krokant z orzechów włoskich
Orzechy wsypujemy na suchą patelnię i prażymy .
Krokant z orzechów włoskich
Do orzechów dodajemy cukier i miód , prażymy razem .