Sposób przygotowania:
Krokant z orzechów włoskich
Obrane z łupinek orzechy należy bardzo drobniutko posiekać . Rozgrzewamy patelnię , wsypujemy posiekane orzechy , chwilę prażymy na sucho . Do orzechów dodajemy cukier , mieszamy z orzechami do jego rozpuszczenia . potem dodajemy jeszcze miód , chwilę smażymy na bardzo malym ogniu , aż całość się skarmelizuje . Zdejmujemy patelnię z ognia , przesypujemy krokant do miseczki , odstawiamy do ostudzenia . Po ostudzeniu , rozdrabniamy palcami .
![Krokant z orzechów włoskich Krokant z orzechów włoskich](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/krokant-z-orzechow-wloskich-249774.jpg)
![Krokant z orzechów włoskich Krokant z orzechów włoskich](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/krokant-z-orzechow-wloskich-249775.jpg)
![Krokant z orzechów włoskich Krokant z orzechów włoskich](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/krokant-z-orzechow-wloskich-249776.jpg)