Królewska zupa migdałowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przepis na 4 porcje. Podawać od 2 roku życia....

Królewska zupa migdałowa

Składniki:

Królewska zupa migdałowa

 

  • 100g surowych migdałów
  • 150g miąższu bułki
  • 1 filiżanka mała oliwy
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 4 szklanki zimnej przegotowanej wody
  • 200g winogron
  • szczypta soli

 

Sposób przygotowania:

Królewska zupa migdałowa
Zagotuj wodę, a kiedy zacznie wrzeć, zanurz w niej migdały na 2 minuty. Po odcedzeniu zdejmij skórkę. Namocz chleb. Zmiksuj migdały z obranym czosnkiem i chlebem (możesz rozdrobnić migdały i czosnek za pomocą moździerza). Dodawaj powoli oliwę stale miksując, a na końcu sok z cytryny. Podawaj na ciepło lub jako chłodnik. Możesz przygotowany krem rozcieńczyć zimną wodą. Podawaj go razem z winogronami.

Tagi:

winogrona