Sposób przygotowania:
Krówki domowe
Do rondla wsypać cukier kryształ, cukry waniliowe, wlać mleko oraz dodać masło.
Następnie składniki gotować na małym ogniu około godziny, co jakiś czas mieszając.
Po tym czasie, kiedy masa zacznie gęstnieć, zwiększyć ogień i energicznie mieszać, aż masa zacznie nabierać brązowego koloru i będzie coraz bardziej gęsta.
Masa będzie gotowa, gdy będzie kleista i trudno będzie spływać z łyżki.
Przygotować małe foremki (np. foremki od kostek do lodu), zwilżyć je wodą, a następnie gorącą masę wlewać do foremek i odstawić do zastygnięcia.
Kiedy masa zastygnie należy wyciągnąć gotowe cukierki z foremek.
Następnie składniki gotować na małym ogniu około godziny, co jakiś czas mieszając.
Po tym czasie, kiedy masa zacznie gęstnieć, zwiększyć ogień i energicznie mieszać, aż masa zacznie nabierać brązowego koloru i będzie coraz bardziej gęsta.
Masa będzie gotowa, gdy będzie kleista i trudno będzie spływać z łyżki.
Przygotować małe foremki (np. foremki od kostek do lodu), zwilżyć je wodą, a następnie gorącą masę wlewać do foremek i odstawić do zastygnięcia.
Kiedy masa zastygnie należy wyciągnąć gotowe cukierki z foremek.
msewka
Sarenka
dor.ota
eli_555
Jojo
czarownica
czelka2
jovi
myślę, że trzcinowy :)