Renata k

Renata k

Szef Kuchni
[Przepisów: 29]

Krówkowy torcik

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Szybki i bez pieczenia sposób na ciasto

Krówkowy torcik

Składniki:

Krówkowy torcik

 

  • Spód:
  • 200g podłużnych biszkoptów
  • 2/3 szklanki wody
  • kieliszek likieru czekoladowego
  • Masa:
  • 3/4 kostki masła
  • masa kajmakowa(z puszki)
  • Blat:
  • 200g herbatników
  • polewa czekoladowa

Sposób przygotowania:

Krówkowy torcik
Tortownicy boki i dno wykładamy biszkoptami, na bokach ustawiamy pionowo biszkopty. Dno skrapiamy wodą zmieszaną z likierem.Masło ucieramy na krem,dodać masę kajmakową.Krem rozkładamy na przygotowanych biszkoptach i przykrywamy go warstwą herbatników i odstawiamy do lodówki.Kiedy się z chłodzi ciasto wierzch polewamy polewą i dekorujemy wedle uznania.

Tagi:

biszkopt