Sposób przygotowania:
Kruche babeczki z bitą śmietaną.........
1-Mąkę przesiewamy na stół dodajemy szczyptę soli.
2-Schłodzoną margarynę kroimy na kawałki i kładziemy na przesianą mąkę oraz dwa żółtka i zagniatamy ciasto.
3-Ciasto wkładamy na 30 minut do lodówki, foremki w tym czasie smarujemy margaryną, mi wychodzi około 20 sztuk babeczek z tego ciasta
piekę około 10- 12 minut 1 80 stopniach po ostudzeniu
4- Ubijamy bitą śmietanę z mlekiem i nakładamy w babeczki dekorujemy nektarynka i truskawką
2-Schłodzoną margarynę kroimy na kawałki i kładziemy na przesianą mąkę oraz dwa żółtka i zagniatamy ciasto.
3-Ciasto wkładamy na 30 minut do lodówki, foremki w tym czasie smarujemy margaryną, mi wychodzi około 20 sztuk babeczek z tego ciasta
piekę około 10- 12 minut 1 80 stopniach po ostudzeniu
4- Ubijamy bitą śmietanę z mlekiem i nakładamy w babeczki dekorujemy nektarynka i truskawką