Sposób przygotowania:
Kruche babeczki z owocami i bezą
Z mąki, margaryny, cukru i żółtek zagnieść ciasto, w razie potrzeby dodać śmietanę lub zimną wodę. Ciasto schłodzić rowałkować i wylepić nim foremki. Podpiec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 20 minut na jasnozłoty kolor.
Ugotować budyń zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Białka ubić z cukrem na sztywną, lśniącą pianę. Do podpieczonych babeczek włożyć owoce i po łyżce budyniu, całość przykryć pianą z białek.
Wstawić piekarnika na 20-30 minut (170 stopni) aż beza lekko się zezłoci.
Smacznego.
Ugotować budyń zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Białka ubić z cukrem na sztywną, lśniącą pianę. Do podpieczonych babeczek włożyć owoce i po łyżce budyniu, całość przykryć pianą z białek.
Wstawić piekarnika na 20-30 minut (170 stopni) aż beza lekko się zezłoci.
Smacznego.