Sposób przygotowania:
Kruche babeczki z owocami i bezą
Mąkę z cukrem pudrem i proszkiem przesiewam na stolnicę, dodaję żółtko, masło, śmietanę i zagniatam ciasto. Ciastem wykładam metalowe foremki do babeczek i odstawiam je do lodówki na około 30 minut. Po tym czasie foremki z ciastem wykładam folią aluminiową, a na folię wysypuję suchą fasolkę. Piekarnik rozgrzewam do 190' piekę babeczki 15 minut, po tym czasie wyciągam folię z fasolką i piekę je jeszcze przez 5 minut. Babeczki wyciągam z piekarnika, ale go nie wyłączam. Umyte, osuszone owoce kroję w kostkę i mieszam, nakładam je do lekko ostudzonych babeczek. Białka ze szczyptą soli ubijam na bardzo sztywną pianę, utrwalam je cukrem pudrem, pianę przekładam na wierzch babeczek i piekę całość jeszcze 5 minut. Smacznego!