Sposób przygotowania:
Szybkie lody brzoskwiniowe
Brzoskwinie z puszki przelać na sito zachowując zalewę. Kiedy połówki dokładnie odciekną przełożyć je na deseczkę i pokroić w sporą kostkę.
Przełożyć do zamykanego pojemnika i zamrozić. Dobrze schłodzoną śmietanę kremową (30-36%) przelać do blendera. Zamrożone brzoskwinie podzielić na mniejsze kawałki i dodać do śmietany.
Dosypać cukier cytrynowy oraz ew. niewielką ilość cukru pudru i miksować na najwyższych obrotach przez kilka chwil - aż masa nabierze gęstości.
Szybko przełożyć lody do salaterek i podawać natychmiast po przygotowaniu. Pozostałą zalewę wykorzystać do deserów, wypieków albo jako bazę kompotu.
Przełożyć do zamykanego pojemnika i zamrozić. Dobrze schłodzoną śmietanę kremową (30-36%) przelać do blendera. Zamrożone brzoskwinie podzielić na mniejsze kawałki i dodać do śmietany.
Dosypać cukier cytrynowy oraz ew. niewielką ilość cukru pudru i miksować na najwyższych obrotach przez kilka chwil - aż masa nabierze gęstości.
Szybko przełożyć lody do salaterek i podawać natychmiast po przygotowaniu. Pozostałą zalewę wykorzystać do deserów, wypieków albo jako bazę kompotu.