Sposób przygotowania:
Tartaletki (kruche babeczki z owocami i budyniem)Krok 1
Mąkę wsypuje na stolnice silikonową ( wcześniej przesiałam), robię w niej dołek i dodaje żółtka oraz pokrojone miękkie masło i ksylitol. Zagniatam składniki, zawijam w folię spożywcza i do lodówki na 40 minut.
Galaretki wsypuje do szklanek połowę z torebki i zalewam wrzątkiem 2/3 szklanki, mieszam do rozpuszczenia , zostawiam do ostygnięcia.
Krok 2
Schłodzone ciasto wałkuję i wykładam małe formy do tarty dociskając boki dno i brzegi i odcinam nadmiar. Wycinam małe kwadraty z papieru do pieczenia i zakrywam foremki wsypując do środka groch do obciążenia.
Krok 3
Wkładam foremki do pieca nagrzanego w 180 stopniach i piekę 7 10 minut sprawdzając by za bardzo się nie spiekły.Po upieczeniu zostawiam do przestygnięcia i wyjmuje z foremek
Krok 4
Gotuję śmietankowy budyń z ksylitolem w mniejszej ilości mleka i po zagotowaniu od razu przelewam do upieczonych tart. Dekoruje truskawkami i jagodami, wkładam do lodówki na jakieś 15 minut. Schłodzone zalewam galaretką na przemian żółta i czerwona. Chłodzimy do zgęstnienia galaretki, najlepsze są następnego dnia bo miękną.