dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Kruche ciasteczka miodowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 4/5 głosów: 20

Fajne ciacha do przegryzania dla dzieci, które bardzo chętnie pomogą nam je przygotować. Polecam gorąco.

Kruche ciasteczka miodowe

Składniki:

Kruche ciasteczka miodowe

 

Sposób przygotowania:

Kruche ciasteczka miodowe

Krok 1:

Kruche ciasteczka miodowe
Zimne masło dodajemy do przesianej mąki.

Mąkę przesiewamy do miski. Dodajemy sól i zimne masło. Całość siekamy przy pomocy nożna.

Krok 2:

Kruche ciasteczka miodowe
Ze wszystkich składników zagniatamy ciasto.

Do mąki z masłem dodajemy jajko, miód i sodę i zagniatamy elastyczne ciasto.

Krok 3:

Kruche ciasteczka miodowe
Ciasteczk pieczemy na złoty kolor w średnio nagrzanym piekarniku.

Ciasto rozwałkowujemy na ok 1/2 cm grubości. Wycinamy ciastka i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok 12 - 15 minut w 180 stopniach.
Smacznego!