Sposób przygotowania:
Kruche, miodowe ciastka z ziarnami
Składniki ciasta szybko zagnieść rękami do uzyskania jednolitej masy. Uformować w kulę i owinąć folią spożywczą. Schłodzić minimum 60 minut w lodówce. Po tym czasie ciasto rozwałkować na grubość 3-4 mm i za pomocą szklanki wykrawać okrągłe ciasteczka.
Umieścić je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wysmarować je miodem i obficie posypać ziarnami. Piec w 180 st.C przez około 15 minut do zarumienienia. Gdy poczujecie piękny zapach wydobywający się z piekarnika, to to jest właśnie ten moment, gdy ciasteczka są upieczone i należy je wyjąć z piekarnika i pozostawić do wystudzenia na kratce. Smacznego!
Umieścić je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wysmarować je miodem i obficie posypać ziarnami. Piec w 180 st.C przez około 15 minut do zarumienienia. Gdy poczujecie piękny zapach wydobywający się z piekarnika, to to jest właśnie ten moment, gdy ciasteczka są upieczone i należy je wyjąć z piekarnika i pozostawić do wystudzenia na kratce. Smacznego!