Sposób przygotowania:
Kruche ciasteczka pod bezową pierzynką
Rozbić jajka i oddzielić białka o d żółtek. Przesiać mąkę, dodać żółtka,cukier, margarynę i proszek do pieczenia. Zagnieść ciasto i wstawić na około pół godziny do lodówki.
Rozwałkować, wyciąć szklanką lub kieliszkiem kółka. Z białek ubić sztywna pianę, dodać cukier, dalej ubijać, na koniec dodać wiórki kokosowe i wymieszać.
Każdy krążek posmarować pianą kokosową. Piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni na złoty kolor.
Rozwałkować, wyciąć szklanką lub kieliszkiem kółka. Z białek ubić sztywna pianę, dodać cukier, dalej ubijać, na koniec dodać wiórki kokosowe i wymieszać.
Każdy krążek posmarować pianą kokosową. Piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni na złoty kolor.