Sposób przygotowania:
Kruche ciasteczka z kasztanami
Do pojemnika malaksera wlać niepełną szklankę oleju (najlepszy jest orzechowy albo arachidowy) - dodać szklankę cukru, całe duże jajko, puree z gotowanych kasztanów i odrobinę aromatu.
Wszystko miksować przez chwilę do uzyskania mlecznej gęstej masy.
Dosypać mąkę pszenną połączoną z solą i proszkiem do pieczenia. Ponownie zmiksować, aż powstanie miękka masa wyglądem przypominająca ciemny marcepan.
Część powstałego ciasta owinąć w woreczek i włożyć do lodówki. Pozostałą porcję nabierać malutką gałkownicą i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec na rumiany kolor przez ok. 25 minut w temp 175-180°C z termoobiegiem.
Wszystko miksować przez chwilę do uzyskania mlecznej gęstej masy.
Dosypać mąkę pszenną połączoną z solą i proszkiem do pieczenia. Ponownie zmiksować, aż powstanie miękka masa wyglądem przypominająca ciemny marcepan.
Część powstałego ciasta owinąć w woreczek i włożyć do lodówki. Pozostałą porcję nabierać malutką gałkownicą i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec na rumiany kolor przez ok. 25 minut w temp 175-180°C z termoobiegiem.