Sposób przygotowania:
Złote dyniowe kostki
Dynie przekroić na pół, wyciągnąć miąższ oraz pestki.
Polówki dyni pokroic w podłużne kawałki, ulozyc na blaszce do pieczenia lub w naczyniu żaroodpornym. Skropić olejem, wstawić do piecyka i piec w 190 C przez około 20-30 minut.
Kilka upieczonych kawałków dyni obrać ze skórki , pokroic na mniejsze kawałki.
Każdy kawałek dyni oprószyć solą, pieprzem, kurkumą, curry, kolendrą.
Jajko roztrzepać. Kawałki dyni oprószyć najpierw maka, potem obtoczyć w jajku a na końcu w bułce tartej.
Układać na patelni, na rozgrzanym oleju , smażyć na złocisty kolor z każdej strony.
Podawać na ciepło lub zimno, najlepiej z jogurtowym sosem czosnkowym :)
Polówki dyni pokroic w podłużne kawałki, ulozyc na blaszce do pieczenia lub w naczyniu żaroodpornym. Skropić olejem, wstawić do piecyka i piec w 190 C przez około 20-30 minut.
Kilka upieczonych kawałków dyni obrać ze skórki , pokroic na mniejsze kawałki.
Każdy kawałek dyni oprószyć solą, pieprzem, kurkumą, curry, kolendrą.
Jajko roztrzepać. Kawałki dyni oprószyć najpierw maka, potem obtoczyć w jajku a na końcu w bułce tartej.
Układać na patelni, na rozgrzanym oleju , smażyć na złocisty kolor z każdej strony.
Podawać na ciepło lub zimno, najlepiej z jogurtowym sosem czosnkowym :)